Sosyal Medya

Güncel

Darbeyi MİT’e ihbar eden binbaşı için olağanüstü prosedür



Darbe giriÅŸimini MÄ°T’e bildirerek FETÖ’nün hain kalkışmayı erkene almasını saÄŸlayan Binbaşı H.A’nın adı gizli tanık olarak dahi iddianameye girmeyecek. Hayati tehlikesi göz önünde bulundurulan H.A’nın sözleri “bir ihbarla” ÅŸeklinde deÄŸerlendirilecek.
 
Darbe giriÅŸimini MÄ°T’e bildiren Pilot Binbaşı H.A’nın anlattıkları iddianameye “bir ihbarla” ifadesiyle girecek. Karar’ın ulaÅŸtığı bilgilere göre binbaşı için olaÄŸanüstü gizlilik prosedürü uygulanacak. Bu nedenle adı gizli tanık olarak bile dosyaya girmeyecek. Gerekçe ise hayati tehlike. Darbe giriÅŸiminde kendisine MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan’ı kaçırma görevi verildiÄŸi iddia edilen Kara Havacılık Komutanlığı’nda görevli H.A, MÄ°T’in bombalanacağı ve bunun için 7 helikopter görevlendirildiÄŸini kurumun merkezine giderek aktarmıştı.
 
SURÄ°YE’DE GÖREV YAPMIÅžTI
H.A. Suriye’deki operasyonlar nedeniyle MÄ°T’le teması olan biriydi. Bu nedenle “Eve gidip üzerimi deÄŸiÅŸtireceÄŸim” diyerek 15 Temmuz’da saat 14.45’te MÄ°T’e gitti ve saat 16.00’ya kadar sorgulandı. Güvenlik soruÅŸturmasından geçirildi ve ardından 16.00’da MÄ°T ile Genelkurmay BaÅŸkanlığı arasındaki görüşmeler baÅŸladı. H.A’nın OHAL kararnamesiyle ihraç edildiÄŸi ve güvenliÄŸinin saÄŸlanması için tedbirlerin alındığı belirtildi. Önlemlerin olaÄŸanüstü seviyede olduÄŸu Ankara BaÅŸsavcılığı’nın dosyasında gizli tanık olarak bile girmeyecek olmasıyla ortaya çıktı. Kararın hayati tehlike gerekçesiyle alındığı belirtildi. H.A’nın kimliÄŸinin açığa çıkmaması için iddianameye bile tam ifadesi alınmayacak ve böylece teÅŸhis edilmesinin önüne geçilecek.
 
CASUS PROGRAM OYUNU
FETÖ’nün darbe giriÅŸiminde kullandığı Konya’daki 3’üncü Ana Jet Ãœs Komutanlığı’na yönelik operasyonda gözaltına alınan pilot sayısı 39’a yükseldi. 54’ü üsteÄŸmen 55 pilotun yakalanması için baÅŸlatılan operasyonlarda ise örgütün Hava Harp Okulu’nda uyguladığı taktiklerden yeni detaylara ulaşıldı. Örgütün kendisine itaat etmeyen ya da kendilerinden olmayan askeri öğrencilerin bilgisayarlarına, ceza almaları için gizlice bazı programlar yüklediÄŸi iddia edildi. Bir önceki operasyonda gözaltına alınan şüpheli pilot üsteÄŸmen ifadesinde, örgütün askeri öğrencilere tatil dönemlerinde kamp yaptırmasının amacının tamamen baskı ve kontrol için olduÄŸunu anlattı, öğrencilerin neler yaptıklarını bilgisayardan izlediklerini söyledi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.